This project started with an early 1990’s apartment building on Howe and Drake in Vancouver. The flooring was outdated tile throughout, the passthrough in the kitchen was unacceptable and it had a single door to the bedroom. Dealing with 585 square feet, we had to get really creative and determine how we could make this space feel larger.

One of the largest adjustments was the glass french doors to the bedroom, this made the area feel quite larger. Further, we eliminated a small cupboard in the kitchen and widened the passthrough to make a nice place to have breakfast in the morning. Also, in Level Update fashion, we modernized the flooring and baseboards throughout to give it a clean and timeless look. With the additional budget, we were able to buy and source new cupboards, appliances and transform this space into what it is today.